Fra fredag til lørdag blir det fullt av liv på Holmgård kunst- og kulturhjem, helt nord i Grue. Da byr Ole Karsten Sundlisæter byr på en rekke utstillinger og konserter.

– Dette blir stas og det er mye å se fram til! Det skal bli kjekt å se åtte flotte lokale utstillere og en rekke musikere i aksjon her.

Blant annet blir det romansekonsert med lyden av 1800-tallets salonger, hvor du kan høre stykker av Mendelssohn, Schubert og Schumann og tekstlesning av Jane Austens romaner. Det blir pubkveld med Kari Svendsen og Gruekoret og panfløytekonsert med Roar Engelberg.

Første gang

Det er første gang at Sundlisæter inviterer til Holmgård-dagene, men han er godt vant med å åpne dørene til kulturbegivenheter. Blant annet har solungene kunnet høre Kaffekantaten av Bach, hedmarksviser av Øivind Roos og Eva Vermundsberget, gløggkonsert ved juletider eller Rakhmaninovs klaverkonsert nr. 3.

Det er også flere utstillinger i løpet av året. Sundlisæter sier han vil være en inspirasjonskilde til de som har en kreativ idé.

– Det å skape aktivitet er veldig viktig for meg selv. Med det ønsker jeg å stimulere andre til å finne sine skapende evner, og det gjelder alt innen kultur om det er musikk, maling eller fotografi. Det er samme kilde og spire som ligger bak alle kunstformer.

Derfor gleder han seg til helga, og håper mange tar turen.

– Sola skinner, så alt ligger til rette. Jeg håper også det blir et fint sosialt treffsted. Vi har kafé og servering, så her kan folk få noe for alle sanser - både øyne, ører, nese og gane.

Fakta

Holmgård-dager, 13.-14. september

  • Konserter: Åpningskonsert, fredag 13. september kl. 18:00. Romansekonsert, lørdag 14. september kl. 12:00. Pubkveld, lørdag 14. september kl. 19:00.
  • Utstillingene åpner fredag klokka 18 og stenger lørdag 18:45.
  • Mer info. og billettkjøp: www.kulturbutikken.no